Autóklíma Karbantartás

Klima Javitas 1

Nem működik a klíma az autóban?

A klíma gáz hiánya gyakori hiba jelenség, de nem mindig normál körülmények között szűnik meg a gáz, gondolunk példáúl a klíma hűtő lyukadására. A klíma hűtő hibáját esetenként csak javítással tudjuk orvosolni, rosszabb esetben sajnos csak a hűtő egység cseréjével tudjuk megszüntetni a problémát.


Klima Javitas 2

A klímaberendezés él

A klímaberendezésen át baktériumok, gombák és egyéb mikroorganizmusok juthatnak az utastérbe. Ezek egyes embereknél allergiás tüneteket - tüsszentés, köhögés és könnyezés - válthatnak ki. Ezért érdemes rendszeresen karbantartani és tisztán tartani az autója klímáját.


Pollenszűrő (az utastér levegőjének szűrésére)

A pollenszűrő az egyik olyan hely, ahol a mikroorganizmusok szívesen megtelepednek. A pollenszűrő koszt, port pollent szűr ki a levegőből, megakadályozva ezáltal, hogy azok az utastérbe kerüljenek. A beltéri szűrőt ezért évente ill. 15.000 km-ként cserélni javasolt. A beltéri szűrő könnyen hozzáférhető és rövid időn belül eltávolítható.


Párologtató

A párologtató közvetlenül a műszerfalba van beépítve és a szellőztető rendszer tartozéka. Ez a nem könnyen megközelíthető hely ideális (nyirkos, sötét) a baktérium- és gombatenyészetek számára. A klímaberendezést ezért évente ill. 15.000 km-ként tisztítani és fertőtleníteni szükséges.


Klima Javitas 3

Professzionális Ózonos Fertőtlenítés

Nem hűt a légkondicionáló vagy büdös, áporodott levegőt fúj be, mindkét probléma a rendszeres karbantartás hiányára utal. Az autó klímáját minden évben legalább egyszer fertőtleníteni kell, lehetőleg szezon elején. Az elpárologtató – amitől hideg lesz az autóban – működés közben nedves, ezért begombásodhat, bepenészedhet. Ezért aztán a penészgombákat meg kell ölni, hogy ne tenyésszenek tovább, ha e nélkül használnánk, akkor a penész elterjed.


Fertőtlenítés 3 fázisban teljesen biztonságosan!

Professzionális TEXA AIR2 SAN gépünk segítségével a fertőtlenítést 3 fázisban végzi el amelyet minden esetben precizen szabályoz:

Első fázisban az elektrosztatikus kisülés precíz, egyenletes és szabályozott elosztás mellett (nem csak egy egyszerű időzítővel) alakítja át a járműben lévő oxigént (O2) ózonná (O3). Ennek a fázisnak a hatékonyságát és biztonságát tovább javítja a beömlő porszűrő, amely megakadályozza a por eljutását az ózongenerátorba. Ez meghosszabbítja a generátor élettartamát és kiküszöböli a veszélyes salétromsav véletlen előállításának kockázatát, amely akkor keletkezhet, ha részecskék kerülnek a transzformációs kamrába.

Második fázisban amely a tényleges fertőtlenítés, ebben a szakaszban az érzékelők által szolgáltatott adatok alapján az ózongenerátor mikroprocesszora fenntartja az ideális ózonmennyiséget, és meghatározza, hogy meddig maradjon a jármű belsejében a penészgombák, gombák, vírusok és baktériumok eltávolítása érdekében, az orvosi előírásoknak megfelelően. Ez az automatikus eljárás kiküszöböli az emberi tévedés minden kockázatát.

Harmadik fázisban amely a piacion lévő számos ózongenerátor nem tud elvégezni, hogy a maradék ózont (O3) oxigénné (O2) alakítsa át egy speciális katalizátornak köszönhetően. Az ózongáz magas koncentrációja valójában káros, és elengedhetetlen a minimális koncentráció garantálása a jármű vagy a munkakörnyezet visszaszolgáltatása előtt. Ez nemcsak az ügyfelek, hanem az üzemeltetők egészségét is megóvja, akik különösen ki vannak téve minden alkalommal, amikor a járművet fertőtlenítés után kinyitják.

Fontos!: A tudomány többször kimutatta, hogy a vírusok érzékenyebbek, mint a baktériumok, és ezek között a vírusok között vannak azok a vírusok, amelyek külső lipid burkolattal rendelkeznek. Ezek közé tartozik a SARS-CoV-2 vírus is. Ha bármit megváltoztatunk ezen a burkolaton, a vírus elveszíti a fertőzés esélyét. Az ózon elpusztít minden élőlényt köztük ezt az új vírust is. Az autó belső részének ózonozása manapság nagyon jó és szükségszerű a mindennapi élet fenntartásához.

Gyártó hivatalos oldala: https://www.texa.com/products/air2-san


Klima Javitas 4

A klímaberendezés főbb alkotóelemei

  • külső levegő
  • keringtetett levegő
  • párologtató kompresszor
  • párologtató hőcserélő
  • fűtés
  • kompresszor
  • kondenzátor
  • elektromos ventilátor

A párologtató hőcserélő

A levegő a párologtató kompresszorból érkezik és beáramlik a hőcserélő hűtőbordái közé. A hűtőfolyadék a levegőhöz képest keresztirányban áramlik és lehűti a levegőt, mely folyamat során kondenzvíz keletkezik, ami a ház aljában gyűlik össze és egy kifolyó nyíláson át távozik.

Ez a baktérium- és gombakultúrák melegágya, mely amellett, hogy kellemetlen szagokat áraszt, az egészségre is káros lehet. Ez a sötét, nyirkos és eldugott labirintus kiváló hely a kórokozók megtelepedésére. A kellemetlen állapot szakember által végzett tisztítás és fertőtlenítés által szüntethető meg.

Kapcsolat

Név
Nagy Miklós E.V.

Műhely
4031 Debrecen, Gyár u. 1
(Szoboszlai út 9.)

Telefon
+36/70 318-8436

Elérhető
H-P: 08:00-17:00

Email
toltoallomas@gmail.com